top of page

Világ körül - Kenya 3. rész - MASAI MARA

Ismét hajnalban indultunk, fél kettőkor már Masai Marát csodáltuk. Nagyon hangulatos szállás volt ez is. A hatalmas fák között az erdőben mindenfelé ösvények vezettek a házakhoz. Itt először találkoztunk olyan szállással, ahol a szobákon nem voltak zárak, csak retesz kívül és belül. Esténként itt-ott a járdákon őrök álltak zseblámpával, és elkísértek a házunkhoz. Nem mondom, hogy nem volt rá szükség..

A házikó egy nagyon extra sátor volt, épített fa tetővel és fürdőszobával, ez alá volt hozzáerősítve a szoba sátra. Az ablakok szúnyoghálók voltak. Szinte a vadonban éreztük magunkat, nem csak a friss levegő kúszott be a szobába, hanem a madarak csodálatos éneke és az avar csörgése is az ablak alatt, ahogy a picike impalák rágták a növényeket. Még egy naplemente előtti szafarit meg tudtunk ejteni. Nagy izgalommal vártuk, mert oroszlánokkal igazán csak itt találkozhattunk. Sikerült is egy fiatal, 9 tagból álló falkát megörökíteni.Egy kis sakállal is találkoztunk, akit szintén nagyon megkedveltem, pont úgy néz ki, mint egy róka és farkaskutya keveréke. Kis félénk, és bár rossz a híre, nagyon szelíd, és az oroszlánok sem kergetik el, mert csak keveset kér a zsákmányukból, a hiénákkal ellentétben, ezért őt hagyják. Ezeket mind Gimo mesélte, nagyon szerettük kérdezgetni, és mindig vidáman mesélt.


SZAFARI HŐLÉGBALLONRÓL


Az egyik kiemelten kért programunk jött el, a hőlégballonos szafari. Reggel 5-kor indultunk a szállodából még a sötétben, egy szűk órát kellett autózni egy mezőig. Még alig lehetett kivenni a szürkeségben, hogy fekszik 3 ballon is a földön. Mire szétosztottak minket, és odakészültünk a kosárhoz, addigra már lassan napfelkelte előtt jártunk. 15-en voltunk a 4 részre osztott kosárban, plusz a francia származású pilóta középen. Jó nagy kosár volt, mindenki bőven elfért saját kilátással. A beszállás nagyon vicces volt. A kosár az oldalán feküdt, és úgy kellett bemászni hanyatt fekve, és kb. 10 percet várni, amíg felfújják a ballont, és felemeli a kosarat az oldaláról. Miután felszállt, fel lehetett állni az ülésre is. Picit tériszonyom volt, de nem foglalkoztam vele, mert annyira csodálatos volt, ahogy a levegőbe simulva megláttuk a berobbanó napot a pusztára.


Egy órát repültünk, 12 ballont számoltunk meg a levegőben a miénkkel együtt. A leszállásnál vissza kellett ülni és nagyon kapaszkodni, mert ahogy földet ért, erősen ütögette a hátunkat. Kimásztunk a semmi közepén, odavittek egy fához, ami mellett három asztal volt megterítve a három ballon utasainak. Volt szerelve tábori kézmosó, wc. Mindenki annyira fel volt dobódva. Sok idegen embert hozott össze egy kis időre a világ minden részéről ez az élmény. Csodálatos volt a ballon-út, de ez a reggeli az éppen útjára indult nap melegében a szavannán ismét katarzist hozott.


Este még szafariztunk Gimoval is egyet, bár már kicsit végemet jártam, ez alatt a pár nap alatt annyit zötykölődtünk az autóval, hogy tengeribeteg lettem. Forgott velem a világ délutánra. De azért összeszedtem magam, mert nem akartam elszalasztani egy alkalmat sem, hogy a természetben legyek.


Másnap reggeli után nekivágtunk egy 2-órás útnak a Mara folyóhoz, amihez már a Masai Mara park széléig kellett menni. Miután visszaértünk, egy óránk volt megebédelni és összepakolni. Indultunk Nairobiba. Búcsú gyanánt hármasban vacsoráztunk Gimoval a Carnivore híres étteremben. Amikor hazaértünk, és kipakoltam a bőröndöket, még megtaláltam benne Amboseli sós illatát. Talán ez volt a legkedvesebb szuvenír, amit hazahozhattunk.
Asante! Hakuna matata! 2016.09.02.

Köszönjük Baggio Private Travel !!!

17 views0 comments

Comments


bottom of page